Nepečený ořechový dezert s máslovými sušenkami - postup přípravy
Plánujete dětskou oslavu a stále nevíte, jakým dezertem ty nejmenší potěšit? Zkuste vsadit na ten ořechový nepečený, který budete mít hotový už za několik málo minut. Ušetřený čas pak můžete věnovat jiným důležitým záležitostem.
Ingredience
Nejprve si v menším rendlíku svařte vodu spolu s cukrem a máslem. Až se vše rozpustí a propojí, odstavte tekutinu z plotny. Nyní si v mixéru rozmělněte najemno máslové sušenky a také vlašské oříšky.
Obě ingredience vložte do mísy a přelijte máslovou směsí s cukrem. Důkladně vše promíchejte, abyste získali homogenní těstíčko. To by mělo držet tvar. Nakonec hmotu rozdělte na dvě stejně velké části a jednu z nich ochuťte kakaovým práškem.
Kompletace nepečeného dezertu a jeho tuhnutí v lednici
Dále se pusťte do sestavování dezertu. K ruce si vezměte menší zapékací misku nebo formu na koláč, vystelte ji pečícím papírem a na dno rozprostřete kakaové těsto.
Na něj poklaďte to neochucené oříškové a vše přelijte rovnoměrně polevou z rozpuštěné hořké čokolády a oleje. Zákusek nechte tuhnout v lednici alespoň dvě hodiny.
Servírování nepečeného dezertu s oříškovou příchutí
Až nepečený dezert s oříškovou příchutí řádně ztuhne, vyjměte ho z lednice, nakrájejte na menší porce a podávejte například s teplým čajem anebo s kávou. K porci se bude rozhodně hodit i kopeček čerstvé šlehačky, ale také vanilková či kakaová zmrzlina. Dozdobit povrch je možné i čerstvým ovocem typu maliny, borůvky, jahody a podobně. Přejeme vám dobrou chuť.