Nepečený smetanový dort s jahodami - postup přípravy
Smetanový dort s jahodami je osvěžující, šťavnatý a při jeho přípravě nemusíte použít troubu. Pokud v kuchyni začínáte, vůbec se nemusíte bát tento recept vyzkoušet.
Korpus
Náplň
Přísady na polevu
Sušenky rozdrťte na prášek, smíchejte ho s rozpuštěným máslem a vytvořte těsto, kterým vyplňte dno dortového ráfku.
Poznámka: Těsto zarovnejte pomocí lžíce nebo rovného dna sklenice a dortový ráfek vložte do lednice.
Zatímco se korpus ze sušenek a másla chladí, připravte si náplň. V rendlíku smíchejte cukr s moukou, škrobem, mlékem a sušeným mlékem. Jakmile se ingredience propojí, zahřívejte směs na mírném ohni 1–2 minuty, do zhoustnutí.
Následně do směsi přidejte smetanový sýr, jogurt a vanilkový cukr. Znovu vše zamíchejte, zahřívejte přibližně další 1 minutu a směs sejměte z tepla.
Poznámka: Ještě teplou náplň nalijte na vychlazený korpus a zarovnejte ji pomocí gumové špachtle.
Na dortový ráfek umístěte potravinovou fólii a poté jej vložte znovu do lednice, kde nechte náplň úplně ztuhnout.
Tip: Potravinovou fólii umístěte na náplň tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomu se na povrchu nevytvoří škraloup.
Nyní si připravte polevu. Jahody omyjte, zbavte je zelených částí a rozřízněte je na polovinu. Polovinu množství jahod rozmixujte ponorným mixérem na hladkou směs, kterou v rendlíku smíchejte s cukrem, jahodovým želé a škrobem.
Směs zahřívejte na mírném ohni 1–2 minuty, dokud nezískáte hladkou hmotu. Poté do rendlíku přidejte zbytek nakrájených jahod s citronovou šťávou a vše vařte 2 minuty.
Poznámka: Jahodovou směs přendejte do misky a nechte volně chladnout.
Následně jahodovou polevu rozprostřete na ztuhlou náplň v dortovém ráfku a dezert vložte na 2 hodiny do lednice.
Poznámka: Smetanový dort s jahodami podávejte nakrájený na kusy.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: سفيرة الطبخ ام انوار