Nivová pomazánka s restovaným česnekem a cibulí - postup přípravy
Připravte svým hostům snadnou a rychlou pomazánku z nivy, česneku a tvarohu. Servírujte ji s čerstvým pečivem, zeleninou a pro opravdové gurmány ji můžete lehce ozdobit zavařenými brusinkami.
Ingredience
Na pánvi nechte rozpustit máslo, přidejte najemno nakrájenou cibuli a orestujte ji. Poté přidejte nakrájený česnek, vše promíchejte a směs restujte přibližně 2 minuty.
Směs přendejte do mísy a nechte ji zcela vychladnout. Mezitím si nivu nakrájejte na menší kostky, přendejte ji do čisté mísy a přidejte tvaroh. Vše spolu pečlivě smíchejte pomocí vidličky.
Přidejte zakysanou smetanu, mletý černý pepř a sůl. Nakonec vložte vychladlou cibuli s česnekem a vše promíchejte.
Pomazánku vložte do lednice a nechte ji 2–3 hodiny odležet. Poté ji servírujte s čerstvým pečivem a zeleninou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Var a peč s Martinkou