Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Obrácený kuřecí řízek

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Obrácený kuřecí řízek - postup přípravy

Obrácené kuřecí řízky nebo také řízky naruby jsou oblíbenou variantou klasických řízků, která se liší jak metodou přípravy, tak i použitým kořením. Zkuste tento oblíbený recept paní Ilony Šimůnkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Kuřecí prsíčka podélně rozkrojte každé na dva plátky, ale nerozklepávejte je. Po obou stranách je osolte a opepřete.

2. KROK

Připravte si talíře s hladkou moukou, strouhankou a vejcem, v němž rozmíchejte trochu čínského koření. Na sporáku rozehřejte pánev s trochu rostlinného oleje. Maso obalte nejprve v mouce, poté ve strouhance a nakonec ve vajíčku a pošlete ho na rozpálenou pánev, kde jej na středním ohni smažte po obou stranách dozlatova. Pokud by těstíčko nechtělo držet na mase, obalte jej nadvakrát, tedy mouka – strouhanka – vejce – strouhanka – vejce.

3. KROK

Hotové řízky nechte po dosmažení okapat od přebytečného oleje a ihned podávejte spolu s bramborovou kaší a okurkovým salátem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů