Obrácený kuřecí řízek - postup přípravy
Obrácené kuřecí řízky nebo také řízky naruby jsou oblíbenou variantou klasických řízků, která se liší jak metodou přípravy, tak i použitým kořením. Zkuste tento oblíbený recept paní Ilony Šimůnkové.
Ingredience
Kuřecí prsíčka podélně rozkrojte každé na dva plátky, ale nerozklepávejte je. Po obou stranách je osolte a opepřete.
Připravte si talíře s hladkou moukou, strouhankou a vejcem, v němž rozmíchejte trochu čínského koření. Na sporáku rozehřejte pánev s trochu rostlinného oleje. Maso obalte nejprve v mouce, poté ve strouhance a nakonec ve vajíčku a pošlete ho na rozpálenou pánev, kde jej na středním ohni smažte po obou stranách dozlatova. Pokud by těstíčko nechtělo držet na mase, obalte jej nadvakrát, tedy mouka – strouhanka – vejce – strouhanka – vejce.
Hotové řízky nechte po dosmažení okapat od přebytečného oleje a ihned podávejte spolu s bramborovou kaší a okurkovým salátem.