Odvar z cibule a bobkového listu proti kašli - postup přípravy
Když vás bolí v krku a kašel ne a ne ustat, uvařte si tento odvar z cibule a bobkového listu. Při nachlazení, chřipce i koronaviru rozpustí hleny a usnadní dýchání, navíc nestojí takřka nic a je raz dva hotový!
Ingredience
Připravte si cibuli, která je základem cibulového čaje. Odstraňte z ní jen vrchní slupky, zbylé hnědé slupky ponechte, odkrojte konce a rozčtvrťte. Vhodné je používat cibule z ekologického zemědělství. Hrnec postavte na sporák, vlijte vodu, po dosažení varu přidejte nakrájenou cibuli a bobkový list, vařte na mírném plamenu asi 10 minut. Vypněte sporák, poté přikryjte pokličkou a nechte 15 minut odstát. Slijte přes sítko, ještě teplý čaj oslaďte medem a vypijte. Doporučuje se pít 1–2krát denně.
Cibule patří mezi přírodní antibiotikum, obsažené látky potlačují množení bakterií a plísní, čímž pomáhají během virových onemocnění. Cibule dokáže vyčistit plíce od hlenu a usnadnit bolestivé odkašlávání, současně ale posiluje sliznici a čistí střeva. Navíc povzbuzuje imunitu, protože obsahuje velké množství vitamínů C a řady B.
Cibulový čaj je vhodný také pro pacienty s cukrovkou, astmatem nebo hypertenzí. Pomůže i se střevními obtížemi nebo bolestmi žaludku, dokonale vyčistí sliznice i cévy. Čaj je možné užívat při zánětech močového měchýře, vzhledem k antibakteriálním účinkům likviduje přemnožené bakterie i zánět.