Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Okurkový kaviár s rajčaty a česnekem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 57 minut

Okurkový kaviár s rajčaty a česnekem - postup přípravy

Připravte si osvěžující okurkový kaviár plný bohatých chutí. Můžete ho servírovat s oblíbeným pečivem, jako doplněk k masu nebo jako elegantní předkrm na oslavách.

Ingredience pro:
2 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z okurek odkrojte okraje, které nebudete potřebovat. Poté zeleninu oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky, které v míse smíchejte se solí. 

Poznámka: Okurky nechte odpočívat 20–25 minut. Díky soli pustí šťávu, kterou sceďte. 

2. KROK

Zatím oloupejte mrkev, rozemelte ji nadrobno a odložte bokem. Stejný postup opakujte také s červenou paprikou a rajčaty. Tuto zeleninu smíchejte dohromady společně s rajčatovou pastou. 

Poznámka: Před zpracováním z papriky odstraňte semeník.

3. KROK

Nyní nadrobno nakrájejte cibuli, kterou smažte na rozpáleném oleji 1–2 minuty. K cibuli následně přidejte mrkev, cuketu a ingredience promíchejte. Směs smažte na středním plameni 20–25 minut. 

4. KROK

Poté k zelenině přidejte rajčata s paprikou, sůl, cukr a vše duste dalších 30 minut pod pokličkou. Na závěr směs ochuťte pepřem, prolisovaným česnekem, octem a směs odstavte z tepla. 

5. KROK

Ještě horký okurkový kaviár vložte do sterilizovaných sklenic, které pevně uzavřete sterilizovanými víčky a jejich obsah nechte volně vychladnout. 

Poznámka: Ingredience v tomto receptu vystačily na naplnění dvou sklenic o objemu 500 ml.

6. KROK

Tip: Okurkový kaviár můžete servírovat namazaný na oblíbeném pečivu. Můžete ho ale podávat také jako originální dip. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů