Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Okurkový salát s ředkvičkami a smetanou

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Okurkový salát s ředkvičkami a smetanou - postup přípravy

Okurkový salát s ředkvičkami je osvěžující klasika, ideální nejen k letním jídlům. Můžete ho podávat s pečivem ke svačině, nebo z něj udělat výživnou přílohu k masu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Dresink

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Zeleninu omyjte a začněte s přípravou salátu. Pórek nakrájejte na tenká kolečka, která vložte do cedníku. Ten položte na mísu, pórek spařte horkou vodou a v tomto stavu je odložte bokem, než připravíte zbytek zeleniny. 

2. KROK

Poznámka: Díky kroku s horkou vodou zelenina zkřehne, zachová si výraznou barvu a ztratí případnou hořkost, která by mohla salát znehodnotit.

3. KROK

V samostatné míse smíchejte na kolečka nastrouhanou salátovou okurku s ředkvičkami a k zelenině přidejte spařený pórek.  

4. KROK

V další misce smíchejte zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a nasekaným koprem. Dresink smíchejte se zeleninou a okurkový salát s ředkvičkami podávejte samostatně nebo jako přílohu k masu.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Sprint Cooking

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů