Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Okurky bez zavařování s cibulí a česnekem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 11 minut

Okurky bez zavařování s cibulí a česnekem - postup přípravy

Okurky bez zavařování jsou skvělým doplňkem k masovým pokrmům i do salátů. Připravíte je velmi jednoduše, bez nutnosti sterilizace a jen za pár minut.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Nálev

Ostatní ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve větším hrnci smíchejte vodu s cukrem, solí, kuličkami pepře, nového koření a bobkovým listem. Přidejte sušený kopr s olejem, octem, směs zamíchejte a vařte 5–6 minut, pod pokličkou.

2. KROK

Mezitím okurky nakrájejte na širší kolečka, která vložte do hrnce s vroucím nálevem.

Poznámka: Před krájením z okurek odstraňte okraje.

3. KROK

Okurky vařte 2 minuty, pod pokličkou a poté jimi naplňte větší sterilizovanou sklenici se dnem pokrytým nakrájenou cibulí a rozkrojenými stroužky oloupaného česneku.

4. KROK

Do sklenice s okurkami vlijte také nálev, aby byla zelenina zcela ponořená, uzavřete ji a nechte zcela vychladnout. Poté ji vložte do lednice aspoň do druhého dne, aby se chutě dokonale propojily. 

5. KROK

Tip: Okurky bez zavařování podávejte k masu nebo z nich udělejte součást salátů či pomazánek. Aby vám co nejdéle vydržely, skladujte je ve vzduchotěsné nádobě v lednici.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů