Okurky bez zavařování s cibulí a česnekem - postup přípravy
Okurky bez zavařování jsou skvělým doplňkem k masovým pokrmům i do salátů. Připravíte je velmi jednoduše, bez nutnosti sterilizace a jen za pár minut.
Nálev
Ostatní ingredience
Ve větším hrnci smíchejte vodu s cukrem, solí, kuličkami pepře, nového koření a bobkovým listem. Přidejte sušený kopr s olejem, octem, směs zamíchejte a vařte 5–6 minut, pod pokličkou.
Mezitím okurky nakrájejte na širší kolečka, která vložte do hrnce s vroucím nálevem.
Poznámka: Před krájením z okurek odstraňte okraje.
Okurky vařte 2 minuty, pod pokličkou a poté jimi naplňte větší sterilizovanou sklenici se dnem pokrytým nakrájenou cibulí a rozkrojenými stroužky oloupaného česneku.
Do sklenice s okurkami vlijte také nálev, aby byla zelenina zcela ponořená, uzavřete ji a nechte zcela vychladnout. Poté ji vložte do lednice aspoň do druhého dne, aby se chutě dokonale propojily.
Tip: Okurky bez zavařování podávejte k masu nebo z nich udělejte součást salátů či pomazánek. Aby vám co nejdéle vydržely, skladujte je ve vzduchotěsné nádobě v lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусные Рецепты от Аллы

