Ořechový chlebíček s čokoládou - postup přípravy
Jen si představte, jak se vám ráno na jazyku rozplývá tento úžasný ořechový chlebíček s čokoládou. Milujete-li kombinaci zmíněných ingrediencí a rádi snídáte něco sladkého, připravte si recept podle paní Romany Važanské.
Ingredience
Na vymazání formy
Do mísy vložte tuk, cukr, žloutky a vše vytřete do pěny. Do směsi následně přidávejte po lžících mléko a prosátou mouku s mletými ořechy a nastrouhanou čokoládou.
Z vaječných bílků vyšlehejte tuhý sníh a ve vedlejší míse smíchejte hrst mouky s kypřícím práškem do pečiva. Sníh se suchou směsí přidejte do mísy s ořechy a vytvořte těsto.
Formu na pečení vytřete olejem a vysypte moukou. Poté do formy nalijte připravené těsto a pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 45 minut.
Po upečení nechte ořechový chlebíček vychladnout a podávejte jej posypaný moučkovým cukrem.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.