Originální chleba ve vajíčku se sýrem - postup přípravy
Není nic lepšího, než začít den s pořádnou snídaní, nejlépe tepelně zpracovanou. Mnoho lidí zná například chleba ve vajíčku, což je taková klasika, která se ovšem může časem omrzet. Pokud se ji tedy nerozhodnete vylepšit o dávku sýra.
Ingredience
Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a do větší misky rozklepněte dvě vejce. Přidejte sůl, mletý černý pepř a vyšlehejte metličkou. Na pánvi roztopte kousek másla. Každý krajíček chleba obalte ve vaječné směsi a dejte smažit na másle. Chleby nakrájejte tak, aby na pánvi dokázaly utvořit tvar koláče.
Poté je zalijte zbývající vaječnou směsí a přikryjte pokličkou, nechejte chvíli smažit. Sýr nastrouhejte nahrubo. Vzniklou chlebovou „placku“ obraťte a zasypejte ji jarní cibulkou a sýrem. Opět přikryjte pokličkou a smažte, dokud se sýr neroztopí. Poté můžete rovnou podávat, dobrou chuť!