Ovocné poháry s krémem z mascarpone - postup přípravy
Ovocné poháry s krémem z mascarpone jsou ideálním dezertem pro letní dny. Těšit se můžete na lehkou, osvěžující chuť a výhodou je, že je připravíte za pár minut.
Základ
Zdobení
Kiwi oloupejte a rozmixujte na kaši. Stejný postup opakujte i s jahodami.
Poznámka: Jahody předem omyjte a zbavte zelených částí.
Vychlazenou smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem a mascarpone do husté pěny a začněte s vrstvením pohárů. Dno každé servírovací sklenice pokryjte jahodami, na které aplikujte směs s mascarpone.
Mascarpone pokryjte vrstvou rozmixovaného kiwi, které ozdobte další vrstvou mascarpone směsi.
Tip: K aplikaci mascarpone směsi použijte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí.
Každý ovocný pohár ozdobte čerstvou jahodou a užijte si jeho osvěžující chuť.
Poznámka: Poháry můžete servírovat hned, ale lépe chutnají vychlazené. V takovém případě je vložte aspoň na 30 minut do lednice, před podáváním.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch

