Pikantní palačinky plněné kuřecím masem se smetanovou omáčkou - postup přípravy
Palačinky jsou skvělé i na slaný způsob a kořeněné, lze je totiž naplnit kuřecí směsí a polít chutnou omáčkou ze smetany a dijonské hořčice. Recept nám poskytla paní Romana Važanská.
Na palačinky
Na směs
V mléce metličkou rozmíchejte mouku, vejce a všechno koření a nechte chvíli odpočinout. Pak na pánvi vytřené olejem usmažte tenké palačinky. Množství těsta by mělo vyjít zhruba na 6 větších palačinek.
Nakrájejte si maso na menší kostky a cibuli na kostičky. Na pánev dejte trochu oleje s máslem zhruba půl na půl a smažte cibuli, dokud nezesklovatí.
Přidejte maso, dle chuti ho osolte a opepřete, okořeňte chilli vločkami, grilovacím kořením a zarestujte ho. Pak přidejte sójovou omáčku, trochu ho podlijte vodou a chvíli duste.
Hotové maso vyjměte z pánve a do šťávy přidejte hořčici, smetanu a lžičku másla. Na palačinky naneste masovou směs, pravou a levou stranu ohněte dovnitř a pak celou palačinku stočte, aby směs nevypadla. Hotové palačinky na talíři přelijte omáčkou.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.