Párečky v těstíčku - postup přípravy
Párky v rohlíku jsou oblíbenou pochutinou hlavně u malých dětí. Znáte ale párečky nebo klobásky v listovém těstě? Jestli ne, dnes vám ukážeme recept, díky kterému si tuhle mňamku můžete udělat sami doma. Potěšíte nejen své děti, ale možná i další přátele, kteří budou z dobroty nadšeni. Navíc si je můžete ochutit podle vlastní chuti, fantazii se meze nekladou.
Ingredience
Na pomoučené desce si roztáhněte listové těsto tak, aby vám dalo na počet nožiček párků. Podle potřeby těsto potřete hořčicí nebo kečupem. Z těsta odřízněte 1-2 cm široké plátky. Párky si nakrájejte na polovinu. Pásky z těsta spirálovitě naviňte na párky s mírným překrytím a mírně je rozkrojte.
Plech si vyložte pečicím papírem, vršek párku v těstíčku potřete rozšlehaným vejcem. Můžete posypat sezamovými semínky nebo strouhaným sýrem. Troubu si předehřejte na 200 stupňů a párečky pečte do červena. Čas záleží na daném typu trouby.
Kromě listového těsta můžete na obalení klobás nebo párků použít také vejce, strouhaný sýr a mouku. Je to téměř jako klasický trojobal. Stačí ze surovin vytvořit řidší těsto, kterým párky obalíte. Takto je poté dejte na pánev, do které si nalijte olej. Osmažte je dozlatova z obou stran.
Kromě semínek můžete na posypání použít například kmín nebo mletou sladkou papriku. Nebojte se vyzkoušet i koření, které běžně v kuchyni nepoužíváte. Navíc tento pokrm můžete konzumovat teplý i studený jako svačinku někde venku, kde není možnost si jídlo koupit.
K párkům si můžete vytvořit u různé druhy dipů. I tady se nebojte experimentovat, vyrobte třeba sýrový nebo česnekový dip. Udělejte na party 4-5 různých druhů a uvidíte, že zabodujete.