Domácí pařížská šlehačka na dorty a cukroví - postup přípravy
Připravte si během několika minut výbornou pařížskou šlehačku, kterou můžete použít na zdobení dortů a cukroví. Pokud máte rádi sladké, můžete si na ní pochutnat také jen tak, například s nějakým ovocem.
Ingredience
Do hrnce vlijte trochu vody a přiveďte ji k varu. Na hrnec položte mísu a vlijte do ní smetanu. Jakmile se smetana zahřeje, vložte do ní čokoládu a vypněte plamen. Směs míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
Jakmile se čokoláda ve smetaně rozpustí, nechte ji vychladnout a poté ji dejte na noc do lednice. Následující den pařížskou šlehačku vyšlehejte dotuha.
Tip: Směs šlehejte velmi pomalu a přestaňte šlehat, jakmile vidíte, že šlehačka začíná tuhnout, ale stále je ještě relativně řídká. Dotuha ji došlehejte ručně pomocí metličky, abyste ji nepřešlehali.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.