Pečená krkovička s cibulí, žampiony, rajčaty a sýrem - postup přípravy
Pokud máte k dispozici větší kus krkovice, ale nechcete opět skončit u řízků, proložte ji pár dalšími surovinami a upečte v troubě. Jedná se o skvěle jídlo z jednoho plechu, jelikož se peče společně s přílohou.
Na maso
Na přílohu
Krkovici podélně rozkrojte na 4 pláty. Rozklepejte je paličkou na maso, opepřete a osolte, vmasírujte do nich trochu oleje a nechte na sobě půl hodiny marinovat. Mezitím si nakrájejte cibuli na měsíčky nebo půlkolečka, dejte je do mísy, přidejte nasekaný kopr a sůl a rukou vše důkladně promněte. Rajčata, žampiony a sýr nakrájejte na plátky.
Bavlněné provázky jako na roládu položte do kříže. Na ně dejte plát masa, na ten dejte zhruba lžíci hořčice a prolisujte jeden stroužek česneku. Lžičkou obojí rozetřete po celém plátu masa. Dejte na něj vrstvu cibule s koprem, na ně houby, pak rajčata a nakonec sýr. Přikryjte dalším plátem masa a zopakujte. Poté znova potřete plát masa hořčicí s česnekem a opět zopakujte vrstvení. Pak maso pevně svažte provázky.
Dejte maso na plech vyložený pečicím papírem. Kolem jako přílohu dejte na kusy nakrájené oloupané brambory, celé žampiony, osolte, dle chuti posypejte sušeným koprem a zakapejte trochou oleje. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 70 až 90 minut. Poté z masa odstraňte provázky, naporcujte ho a podávejte s houbami a bramborem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.