Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená kuřecí stehna se zeleninou a vařenou rýží

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Pečená kuřecí stehna se zeleninou a vařenou rýží - postup přípravy

Kuře s rýží se mají na talíři rádi. A nemluvíme jenom o rizotu. Připravte si skvělou a rychlou večeři, která vás znovu utvrdí v pravdivosti hesla, že v jednoduchosti je krása. Stačí vám jen pár minut volného času a nepotřebujete ani žádné zvláštní kuchařské schopnosti. Mimoto můžete kuřecí maso snadno nahradit třeba rybou a výsledek bude opět skvělý.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na jemné kostičky. Očistěte mrkev a nakrájejte ji na kolečka. Obojí v misce smíchejte dohromady.




Omyjte rajčata, překrojte je na poloviny, odstraňte zbytky stopek a nastrouhejte dužninu na hrubém struhadle tak, že vám zbude jenom slupka, kterou vyhoďte.

Připravte si větší obdélníkový plech či pekáč, nalijte na jeho dno trochu olivového (či jiného rostlinného) oleje a vsypte do něj směs pokrájené cibulky a mrkve. Prolisujte k nim tři stroužky česneku (případně je pokrájejte na jemné plátky) a nakonec přidejte i nastrouhaná rajčata.

Směs v pekáčku dochuťte jednou polévkovou lžící rajčatové pasty, mletou sladkou paprikou, solí a čerstvě mletým černým pepřem a solí. Přihoďte tři bobkové listy a čerstvě nasekané listy petrželky, zalijte vodou a všechny ingredience důkladně rozmíchejte.

Do pekáčku se zeleninovou směsí vložte šest kuřecích stehen, rukama do nich z obou stran vmasírujte kořeněnou šťávu a vložte pekáč do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte kuřecí maso 40 maso 40 minut.


Na kamnech přiveďte k varu vodu. Lehce ji osolte a uvařte v ní rýži do poloměkka.

Po uplynutí 40 minut kuřecí stehna v omáčce otočte na druhou stranu a vraťte do trouby na dalších 12 minut.

Když omáčka zhoustne a maso je krásně upečené, vyjměte z pekáče kuřecí stehna a odložte je stranou. Do omáčky nasypejte uvařenou rýži a dobře promíchejte.

Dobrotu následně s chutí podávejte.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů