Pečená vepřová žebra s bramborami - postup přípravy
Vepřová žebra patří rozhodně k oblíbeným pokrmům na party s přáteli nebo na neformální rodinné setkání. Ne každý by si ale troufal na to je připravit. Může se to zdát jako těžký úkol, ale vždy záleží, jaký recept si zvolíte. S tímto to zvládnete levou zadní. S tímto receptem totiž připravíte nejen žebra, ale také k nim rovnou budete mít hotovou i dokonalou přílohu. Přesvědčte se sami, že tahle vepřová žebra s bramborami jsou snadná, rychlá a neskutečně lahodná.
Ingredience
Opláchněte vepřová žebra a dobře je osušte. Brambory oloupejte nebo je můžete nechat i ve slupce, pokud se jedná o nové brambory. Nakrájejte je na plátky a rozdělte je rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem.
Přidejte sůl a pepř podle vaší chuti. Dochuťte dále bylinkami nebo jiným kořením dle vaší chuti. Nám nejlépe vyhovují provensálské bylinky, ale samozřejmě je možné použít třeba i grilovací koření nebo papriku apod. Smíchejte dijonskou hořčici v šálku se sójovou omáčkou. Do této směsi přidejte pepř, trochu soli a koření podle chuti. Vepřová žebra namažte touto omáčkou. Nešetřete s ní, během pečení steče i dolů a vytvoří velmi příjemnou šťávu. Je důležité omáčku do masa pořádně vetřít, aby se chuť skutečně dostala tam, kde mám být.
Vepřová žebra položte na brambory a dejte do vyhřáté trouby. Pečte na 200 stupňů po dobu 30-35 minut. Během pečení průběžně kontrolujte, zda se žebra nebo brambory nepřipalují. Omáčku, která steče dolů, můžete nabrat na lžíci a opětovně jí přelívat maso, aby získalo krásně zlatavou kůrku. Po upečení by mělo jít maso snadno od kosti a mělo by být krásně měkké a šťavnaté. Servírujte s připravenými bramborami, vhodnou omáčkou a zeleninou dle vaší chuti.