Pečené brambory se špenátem a vejcem - postup přípravy
Vynikající bezmasý pokrm můžete připravit z velkých vydlabaných brambor. Stačí je jen naplnit a upéct.
Na bramboru
Na náplň
Na podlití
Na salát
Velké brambory oloupejte, rozpulte a pak je vydlabejte, abyste vyrobili pomyslné bramborové mističky. Zapékací mísu vymažte olejem a dejte dovnitř vydlabané brambory. Smíchejte olivový olej, sůl a chilli vločky a směsí potřete vnitřek brambor. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte brambory 30 minut.
Nakrájejte si cibuli na čtvrtkolečka a čerstvý špenát na kusy. Dejte smažit cibuli na pánev s trochou oleje, přidejte špenát a pod poklicí za občasného míchání obojí duste 5 minut. Pak směs osolte a opepřete a naplňte jí vydlabané brambory.
Špenát rozložte ke stranám, aby zůstal zachován tvar misky. Do každého bramboru pak rozklepněte vejce. Smíchejte v misce rajčatový protlak, vodu, sůl a sladkou papriku. Směs nalijte do zapékací formy, vejce v bramboře osolte, vložte formu zpět do trouby a pečte dalších 20 minut.
Na talíř naaranžujte rukolu, pokrájené ředkvičky a rozpůlená cherry rajčata. Vše osolte a zakapejte trochou olivového oleje. Vedle položte brambory, talíř můžete ozdobit chilli vločkami a servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.