Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené kuře se zelím, mrkví a česnekem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 75 minut

Pečené kuře se zelím, mrkví a česnekem - postup přípravy

Pečené kuře se zelím je jednoduché, voňavé a šťavnaté jídlo, které propojuje křehké maso s nasládlou chutí zeleniny. Skvěle se hodí ke všednímu i slavnostnímu obědu.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Maso

Zelenina

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí stehna vložte do zapékací mísy, polijte je olejem a ochuťte solí, pepřem, sušeným tymiánem a kořením Kuře pečené ze všech stran. Maso nechte marinovat 15–20 minut.

2. KROK

Na každý kousek masa položte lžíci másla a pokrm pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25–30 minut. Mezitím na jiný plech rozprostřete nakrájené zelí, které pokryjte nakrájenou cibulí, mrkví a česnekem. 

3. KROK

Zeleninu posypte solí, kořením Grilovaná zelenina, kurkumou, sušenou petrželkou, pokryjte ji rajským protlakem a podlijte vodou. Poté ji zamíchejte a pokryjte upečeným kuřecím masem.

4. KROK

Pokrm polijte výpekem, zakryjte ho pečicím papírem, poté alobalem a pečte ho dalších 40–45 minut.

Poznámka: Papír předem navlhčete vodou.

5. KROK

Pečené kuře se zelím podávejte s upečenou zeleninou a oblíbenou přílohou, jako je rýže, brambory nebo pečivo. 

Tip: Pokrm můžete doplnit také oblíbeným dipem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů