Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené kuřecí maso s pořádnými kusy zeleniny

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Pečené kuřecí maso s pořádnými kusy zeleniny - postup přípravy

Spousta hladových krků a málo času na přípravu? Vezměte nůž, prkénko a spoustu zeleniny, všechno to rychle rozkrájejte, zamíchejte a zapečte. Hotovo! Nic snazšího – a lahodnějšího – už nenajdete.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Oloupejte brambory, cibuli i stroužky česneku. Mrkev oškrábejte, pokud je třeba, a papriky zbavte stopek a jadřinců, včetně zbytků semínek zevnitř dutiny.




Kuřecí maso (z hlediska chuti je lepší použít stehenní část, která je tučnější, prsíčka jsou na zapékání příliš suchá) rozkrájejte na kostky a vhoďte je do zapékací mísy, pekáče či plechu.

Do pekáče k masu přikrájejte mrkev na silné plátky, přihoďte nahrubo nakrájenou zelenou papriku, cherry rajčátka nekrájejte a rozmístěte je rovnoměrně do pekáče a malé brambory nakrájejte na čtvrtinky. Červenou papriku rozkrájejte na silná kolečka a rozmístěte je rovnoměrně v pekáčku.

Oloupanou cibuli nakrájejte na poloviny, které ještě rozčtvrťte a opět je rozmístěte rovnoměrně po ploše pekáče. Navrch nasypejte celé stroužky česneku (anebo je můžete jen rozkrojit na poloviny).

Vše zalijte rozpuštěným máslem a olivovým olejem. Posypejte solí, černým pepřem, sušeným oreganem, solí a přidejte na povrch několik bobkových listů.


Namočte pečicí papír a v ruce jej důkladně promačkejte. Vyždímejte z něho vodu, roztáhněte ho zpátky na původní velikost a zakryjte jím povrch pekáčku s masem a zeleninou.

Vložte jej do trouby vyhřáté na 230 °C a pečte po dobu 1 hodiny. Po 40 minutách sejměte z pekáče papír a nechte čtvrt hodiny dopéct odkryté, aby povrch krásně zčervenal.

Podávejte jen tak samotné, nebo s kopečkem vařené a ochucené rýže.

Dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů