Pečené kuřecí paličky na bramborovém lůžku - postup přípravy
Pokud milujete kuřecí maso, určitě vyzkoušejte tento recept, plný toho nejšťavnatějšího masa. Pečené kuřecí paličky jsou křehké a mají výraznou chuť.
Základ
Příloha
Kůži na kuřecích paličkách nařežte na několika místech a maso ochuťte směsí ze soli, pepře, mleté sladké papriky, majoránky, prolisovaného česneku, zázvoru, citronové šťávy a oleje.
Poznámka: Polovinu množství marinády si ponechte bokem. Budete ji v závěru příprav potřebovat.
Paličky vložte do mísy, přikryjte je potravinovou fólií a nechte je 30–40 minut marinovat. Mezitím oloupejte brambory a rozřízněte je na polovinu.
Brambory ochuťte solí a rostlinným olejem a vyskládejte je na plech, pokrytý pečicím papírem, řezem dolů. Do středu každé brambory zapíchněte dvě špejle, na které napíchněte kuřecí paličky.
Tip: Při napichování se nechte vést postupem níže ve videu.
Maso pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut. Poté ho potřete zbytkem marinády a pokračujte v pečení dalších 15–20 minut.
Poznámka: Pečené kuřecí paličky můžete servírovat se salátkem z cherry rajčat, okurky, citronové šťávy, hlávkového salátu, francouzské hořčice, soli a olivového oleje.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker schnell