Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečený zabijačkový guláš z vepřového masa

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 139 minut

Pečený zabijačkový guláš z vepřového masa - postup přípravy

Pochutnejte si na tradičním zabijačkovém guláši podle Youtube kanálu Vaření s Jančou. Pokrm je výrazný, chuťově bohatý a ideální na slavnosti i všední den.

Ingredience pro:
8 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli a anglickou slaninu nakrájejte nadrobno a na sádle vše smažte 3–4 minuty. Poté směs odstavte z tepla. Játra očistěte, nakrájejte na kousky a vložte je do mísy, kde k nim přidejte prolisovaný česnek. 

2. KROK

Tip: Cibuli se slaninou smažte na pánvi nebo v hrnci, který je vhodný k pečení v troubě.

3. KROK

Zbytek masa nakrájejte na větší kousky, které vložte do jiné mísy. Maso smíchejte s kmínem, pepřem, mletou sladkou paprikou a solí. Směs následně vložte do hrnce s osmaženou cibulí a anglickou slaninou a ingredience důkladně zamíchejte. 

4. KROK

K masu přidejte nové koření s bobkovým listem, vše podlijte trochou vody a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut. 

Poznámka: V případě potřeby guláš, během pečení, dolijte vodou. 

5. KROK

Po hodině k masu vmíchejte játra s prolisovaným česnekem a majoránkou. Pokračujte v pečení dalších 60 minut. 

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Maso by mělo být upečené doměkka.

6. KROK

Po upečení do guláše vmíchejte polohrubou mouku, která pokrm zahustí, a pečte ho dalších 15 minut.  

Poznámka: Pokud by se během pečení guláš příliš vypekl, zřeďte ho trochou vody.

7. KROK

Pečený zabijačkový guláš servírujte s oblíbenou přílohou jako je houskový knedlík nebo chléb. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit několika kolečky čerstvé cibule.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů