Pečený zabijačkový guláš z vepřového masa - postup přípravy
Pochutnejte si na tradičním zabijačkovém guláši podle Youtube kanálu Vaření s Jančou. Pokrm je výrazný, chuťově bohatý a ideální na slavnosti i všední den.
Ingredience
Cibuli a anglickou slaninu nakrájejte nadrobno a na sádle vše smažte 3–4 minuty. Poté směs odstavte z tepla. Játra očistěte, nakrájejte na kousky a vložte je do mísy, kde k nim přidejte prolisovaný česnek.
Zbytek masa nakrájejte na větší kousky, které vložte do jiné mísy. Maso smíchejte s kmínem, pepřem, mletou sladkou paprikou a solí. Směs následně vložte do hrnce s osmaženou cibulí a anglickou slaninou a ingredience důkladně zamíchejte.
K masu přidejte nové koření s bobkovým listem, vše podlijte trochou vody a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut.
Poznámka: V případě potřeby guláš, během pečení, dolijte vodou.
Po hodině k masu vmíchejte játra s prolisovaným česnekem a majoránkou. Pokračujte v pečení dalších 60 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Maso by mělo být upečené doměkka.
Po upečení do guláše vmíchejte polohrubou mouku, která pokrm zahustí, a pečte ho dalších 15 minut.
Poznámka: Pokud by se během pečení guláš příliš vypekl, zřeďte ho trochou vody.
Pečený zabijačkový guláš servírujte s oblíbenou přílohou jako je houskový knedlík nebo chléb.
Tip: Každou porci můžete ozdobit několika kolečky čerstvé cibule.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou