Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pekingský salát s jarní cibulkou a mrkví

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Pekingský salát s jarní cibulkou a mrkví - postup přípravy

Pekingský salát podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem můžete podávat jako přílohu k hlavnímu chodu, ale lze ho servírovat i samotný. Je vhodný i pro dietáře.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jarní cibulku omyjte, nakrájejte na kousky a vložte do mísy, kde ji smíchejte s najemno nastrouhanou oloupanou mrkví a polovinou na proužky nakrájeného pekingského zelí. 

2. KROK

Následně nakrájejte na kostičky omyté rajče a přidejte ho do mísy se zeleninou. Všechny ingredience osolte, ochuťte kmínem, olivovým olejem, pepřem, trochou kopru a vše důkladně zamíchejte.

3. KROK

Salát na závěr pokapejte trochou citronové šťávy a ochuťte moučkovým cukrem. Pekingský salát znovu promíchejte a můžete servírovat.

4. KROK

Tip: Salát můžete podávat ihned, ale skvěle chutná také vychlazený. V takovém případě jej dejte aspoň na 30 minut do lednice.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů