Pekingský salát s jarní cibulkou a mrkví - postup přípravy
Pekingský salát podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem můžete podávat jako přílohu k hlavnímu chodu, ale lze ho servírovat i samotný. Je vhodný i pro dietáře.
Ingredience
Jarní cibulku omyjte, nakrájejte na kousky a vložte do mísy, kde ji smíchejte s najemno nastrouhanou oloupanou mrkví a polovinou na proužky nakrájeného pekingského zelí.
Následně nakrájejte na kostičky omyté rajče a přidejte ho do mísy se zeleninou. Všechny ingredience osolte, ochuťte kmínem, olivovým olejem, pepřem, trochou kopru a vše důkladně zamíchejte.
Salát na závěr pokapejte trochou citronové šťávy a ochuťte moučkovým cukrem. Pekingský salát znovu promíchejte a můžete servírovat.
Tip: Salát můžete podávat ihned, ale skvěle chutná také vychlazený. V takovém případě jej dejte aspoň na 30 minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem