Perfektní domácí pizza se salámem a sýrem - postup přípravy
Pokud jste milovníky pizzy, budete z tohoto receptu nadšení. Teď už si ji totiž budete umět připravit sami, a to kdykoliv na ni dostanete chuť. Perfektní domácí pizza je křupavá na okrajích a vláčná ve svém středu.
Omáčka
Těsto
Na potření a posyp
Náplň
U rajčat nakrojte jejich slupky do kříže a ponořte je do vroucí vody. Po 30 vteřinách je vyndejte, oloupejte je, odstraňte z nich měkký vnitřek a rozmixujte je najemno.
Na pánvi rozpusťte máslo a 4–5 minut na něm restujte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Následně do pánve vmíchejte rozmixovaná rajčata s vodou, směs osolte, ochuťte solí, kečupem, oreganem, bazalkou a pepřem.
Ingredience zamíchejte a pod pokličkou směs vařte 30 minut. Poté ji přendejte do misky a připravte těsto na pizzu.
V menší misce smíchejte sušené droždí s cukrem a horkou vodou. Směs nechte 10 minut kvasit. Poté smíchejte v míse od robota mouku, olivový olej a kvásek a těsto v robotu hněťte 20 minut.
Vzniklé těsto vložte do mísy vymazané olivovým olejem, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte jej kynout 1 hodinu. Následně jej vyválejte na pomoučeném vále na plát o průměru přibližně 28 cm a výšce 0,5 cm.
Tip: Těsto propíchejte po celém povrchu vidličkou.
Okraje těsta založte směrem do středu tak, jak je ukázáno na videu níže, těsto pomažte rajčatovou omáčkou a posypte nastrouhanou mozzarellou. Na sýr položte kolečka salámu, nakrájené olivy a pizzu pečte v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 10 minut.
Tip: Hotovou pizzu podávejte nakrájenou na trojúhelníky. Můžete k ní přidat také čerstvě nakrájená rajčata.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nino’s Home