Pikantní masová směs s domácími bramboráky - postup přípravy
Připravte si jednoduchou masovou směs podle paní Marie Kopalové, která potěší všechny milovníky pikantních jídel a rychlých receptů. Směs podávejte s domácími bramboráky, na kterých si můžete pochutnat také zastudena.
Masová směs
Bramboráky
Vepřové maso nakrájejte na nudličky a dochuťte jej solí a pepřem. V pánvi rozpalte sádlo a maso na něm zprudka orestujte.
Tip: Vepřové maso můžete nahradit kuřecím masem. S vepřovým masem je směs ale o něco výraznější.
Jakmile je maso orestováno, přidejte do pánve lečo a kečup. Vše promíchejte, přikryjte pokličkou a duste doměkka. Na závěr přidejte chilli podle toho, jak moc pikantní jídla preferujete.
Tip: Místo kečupu můžete přidat protlak, který není tak chuťově výrazný a jídlu dodá jemnější a sladší chuť.
Nyní si připravte bramboráky. Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte hladkou mouku, strouhanku, vejce, majoránku, kmín, a utřený česnek s mlékem. Vše zamíchejte.
Na pánvi si rozehřejte olej a pomocí naběračky těsto pomalu na pánev vlévejte tak, abyste vytvořili malá kolečka. Smažte tak dlouho, aby nebyly bramboráky syrové.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.