Piškotový dort s pudinkovým krémem a borůvkami - postup přípravy
Jakmile se blíží oslava, většinou se taková událost neobejde bez nějakého toho lahodného dortu. Jenomže když člověk neumí péct, tak se mu dort dělá celkem těžko a pečené dorty na zakázku také nejsou zrovna dvakrát levná záležitost. Zachránit vás ovšem může tento nepečený s ovocem.
Základ
Pudinkový krém
Ovocná náplň
Na ozdobu
Nachystejte si obdélníkovou formu na dort a do mísy nalijte mléko. Cukrářské piškoty vždy nejprve namočte v mléce a následně je umístěte do formy na dort. Mléko na pudinkovou směs nalijte do hrnce, rozehřejte jej a přidejte cukr krystal a balení pudinku. Důkladně promíchejte, nechejte provařit a přidejte i máslo. Vařte, dokud celá směs nezhoustne a poté ji nalijte na piškoty. Nechejte odležet v lednici na půl hodiny.
Vezměte si další piškoty, opět je namáčejte v mléce a poklaďte je na pudinkovou směs. Do větší misky nalijte vodu a nasypejte moučkový cukr s kukuřičným škrobem. Důkladně promíchejte metličkou. Do hrnce nasypejte veškeré borůvky a zalijte je směsí, kterou jste před chvílí vytvořili. Nemusíte se omezovat jen na borůvky, klidně použijte i jiné lesní ovoce. Přiveďte směs k varu a borůvkovou náplní zalijte celý dort.
Odložte jej do lednice na jednu hodinu, aby vše pevně zatuhlo. Smetanu ke šlehání nalijte do mísy a vyšlehejte z ní šlehačku. Naneste ji na zatuhlou borůvkovou směs a důkladně a opatrně ji rozetřete do všech koutů tak, aby byla rovnoměrná. Nyní už vám jen stačí si vzít hořkou čokoládu a struhadlo. Čokoládu strouhejte přímo na dortem, čímž jej ozdobíte hoblinkami. Dort nechejte finálně zatuhnout klidně celou noc a máte hotovo. Dobrou chuť!