Plněná kuřecí prsa - postup přípravy
Nevíte, co vařit o víkendu? Dnes vám ukážeme snadný recept, který zvládnete připravit během pár minut, ale jeho chuť si budete pamatovat ještě dlouho. Je to lehké a lahodné jídlo, které ocení snad úplně každý.
Ingredience
Nejprve si připravte špenátovou směs. Mražený špenát dejte do hrnce a krátce jej povařte na másle. V lisu si rozmělněte česnek a přidejte jej k rozvařenému špenátu, dochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem. Provařte ještě dvě minuty a sundejte z plamene.
Mezitím si připravte kuřecí prsa. Ta očistěte a omyjte a nařízněte je tak, aby uvnitř každého prsa vznikla kapsa. Dovnitř dejte špenátovou směs, plátek sýra a zbytek kuřecího prsa posypte solí a pepřem dle chuti.
Listové těsto si rozdělte vždy na polovinu, aby vám vzniklo šest kousků těsta. Půlku těsta si vždy rozložte a zkraje jej nařízněte. Poté položte naplněné prso doprostřed těsta a zbytkem listového těsta jej obalte.
Zabalená kuřecí prsa položte na plech a potřete rozšlehaným vejce. Pečte ve vyhřáté troubě o teplotě 200 stupňů po dobu 40 minut.
Délka pečení samozřejmě závisí také na výkonu vaší trouby. Obecně se stačí řídit barvou listového těsta. Mělo by být hezky dozlatova opečené a hezky křupavé. Je možné, že maso pustí šťávu a spodek těsta bude lehce rozmáčený. Tomu se bohužel nedá vyhnout, ale pokud koupáte kvalitní maso, které není napuštěno vodou, nemělo by se to stávat.
Jako přílohu můžete zvolit v podstatě cokoliv, co máte doma. Vzhledem k tomu, že těsto samo je docela hutné, je lepší volit lehčí přílohu jako vařené brambory nebo salát.