Plněná vázaná krkovice s bramborem a omáčkou z červeného vína - postup přípravy
Skvělý hlavní chod vám zaručí bohatá šťavnatá krkovice plněná chutnými ingrediencemi. Peče se v troubě i spolu s bramborem a servíruje s jednoduchou omáčkou.
Na maso
Na omáčku
Kus krkovice podélně rozkrojte na 4 co největší stejně velké plátky, osolte je, opepřete a naklepejte. Rozložte si bavlněné provázky do pomyslné síťky, vázat budete na šířku i délku. Dejte na ně první plátek masa. Cibuli nakrájejte na půlkolečka, nasekejte petrželovou nať, přidejte ji k cibuli a osolte. Dodejte k nim sušený česnek, papriku a pepř a vše promíchejte. Žampiony nakrájejte na plátky a rajčata na kostičky.
Plátek masa pomažte hořčicí. Dejte na něj třetinu cibulové směsi, rajčat a žampionů, třetinu plátků slaniny a přiklopte vše druhým plátkem masa. Opakujte s další třetinou surovin, dejte další plátek masa, zbytek surovin a přiklopte posledním plátkem krkovice. Poté provázky pevně svažte.
Maso dejte do zapékací formy. Nakrájejte brambory na kusy a dejte je kolem masa. Osolte je, opepřete a nalijte k nim trochu oleje. Rozehřejte troubu na 180 °C a vše pečte asi 40 minut.
Mezitím si připravte omáčku. Nakrájejte červenou cibuli na kostičky a dejte ji smažit na pánev. Jakmile zesklovatí, přilijte víno, přihoďte bobkový list, sůl, pepř a francouzskou hrubozrnnou hořčici. Na mírném plameni vše nechte po dobu 10 minut zredukovat. Hotové maso servírujte naporcované s bramborem a přelité trochou omáčky.