Plněné cukety s mletým masem a rajčaty - postup přípravy
Plněné cukety s mletým masem jsou osvědčenou klasikou, která nezklame. Spojení šťavnaté náplně a svěží zeleniny vytvoří výživné hlavní jídlo, které si zamilujete.
Základ
Náplň
Omáčka
Začněte s přípravou masové směsi. Mleté maso smíchejte s rýží a nakrájenou cibulí.
Poznámka: Použijte rýži, která je mírně uvařená. Bude stačit, když ji povaříte 4–5 minut v osolené vodě.
Přidejte sůl, pepř, nasekaný kopr, arménské koření Chmeli-Suneli a rajský protlak. Ingredience důkladně zamíchejte a pokračujte s přípravou cuket.
Cukety rozřízněte na polovinu a jejich střed vydlabejte. Zeleninu naplňte masovou směsí, vložte ji do hrnce tak, aby z ní náplň nevypadla a pokračujte s přípravou omáčky.
Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Cibuli ochuťte cukrem a vmíchejte do ní rajčatovou šťávu. Přidejte bobkový list, sůl a směs přiveďte k varu.
Po 3 minutách omáčkou polijte cukety v hrnci, které následně vařte 60–65 minut, pod pokličkou.
Tip: Plněné cukety servírujte s omáčkou a přílohou, jako je například vařená rýže.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Sav.Kov.V.O.

