Poctivá domácí bramboračka s houbami - postup přípravy
Pokud nevíte, jakou polévku o víkendu uvařit, vyzkoušejte tuto poctivou domácí bramboračku s houbami podle YouTube kanálu Recepty bez brepty. Podávejte si krajícem čerstvého chleba a nasekanou pažitkou.
Ingredience
Mrkev, celer, petržel a brambory očistěte a nakrájejte je na drobné kostičky. Poté oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Sušené houby nasypte do mísy a zalijte je vodou.
Do hrnce vložte sádlo a nechte ho rozehřát. Poté do něj nasypte mrkev, celer a petržel a lehce je orestujte. Poté k nim přisypte cibuli a nechte ji zesklovatět.
Zeleninu zaprašte moukou a vše promíchejte. Poté ji zalijte vodou a přidejte do ní brambory. Následně ji dochuťte solí a mletým černým pepřem.
Do polévky přelijte sušené houby i vodou, ve které jste je namáčeli. Poté ji vařte do změknutí brambor. Mezitím oloupejte česnek a společně s petrželkou ho nakrájejte nadrobno.
Jakmile budou brambory měkké, přidejte do polévky česnek s petrželkou. Promíchejte ji a stáhněte ji z ohně. Poté ji ještě dochuťte sušenou majoránkou promnutou v ruce.
Hotovou polévku ihned servírujte. Podávejte ji s krajícem chleba a čerstvě nasekanou pažitkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.