Poctivý ruský boršč se zakysanou smetanou - postup přípravy
Pokud si chcete pochutnat na pravém a hustém ruském boršči, vyzkoušejte ho podle YouTube kanálu Recepty bez brepty. Podávejte ho se zakysanou smetanou a snítkou čerstvého kopru.
Ingredience
Do hrnce vložte hovězí a vepřové maso. Přidejte do něj bobkový list, nové koření a pepř. Maso zalijte vodou tak, aby bylo ponořené a vařte ho na mírném ohni do změknutí.
Červenou řepu oloupejte nakrájejte ji na větší kostičky a vložte ji do hrnce. Zalijte ji vodou a přidejte do ní ocet a sůl. Poté ji na mírném plameni vařte do změknutí.
Celer, mrkev, petržel, brambory a cibuli oloupejte a nakrájejte je na menší kostičky. Brambory poté vložte do hrnce, zalijte je vodou a vařte je do změknutí.
Bílé zelí očistěte, vyřízněte z něj tvrdý střed a nakrájejte ho na menší kousky. Ve velkém hrnci nechte rozpustit sádlo a orestujte na něm cibuli dozlatova.
Do hrnce nasypte kořenovou zeleninu a chvíli ji restujte. Poté k ní přidejte nakrájené zelí a nechte ho zavadnout. Zeleninu zalijte vodou a zelí vařte do změknutí.
Uvařené maso vyjměte z hrnce, nechte ho lehce vychladnout a poté ho nakrájejte na kostičky. Vložte ho do hrnce se zelím a zalijte ho scezeným vývarem z masa.
Do hrnce přidejte uvařené brambory, polévku dolijte vodou dle potřeby a přiveďte ji k varu. Poté do ní přendejte uvařenou řepu i s vodou, ve které se vařila.
Nakonec polévku dochuťte solí, octem a cukrem. Poté ji provařte ještě 5 minut a servírujte ji. Podávejte ji s čerstvým nasekaným koprem a lžící zakysané smetany.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.