Pomerančová domácí zmrzlina - postup přípravy
Tato domácí zmrzlina je dokonalá kombinace smetanové chuti a osvěžujícího pomeranče, které prostě nelze odolat. Vytvoříte si ji během chvilky, pak už to jen bude chtít trochu trpělivosti, než zmrzlina zatuhne.
Ingredience
Z pomerančů vymačkejte uvedené množství šťávy. Mléko smíchejte s cukrem v hrnci a dejte ho na sporák. Za stálého míchaní pomalu začněte směs ohřívat na středním plameni. Jakmile začne vařit, tak plamen postupně ztišujte na minimum. Poté neustále míchejte, dokud směs o třetinu nezmenší svůj objem.
Následně vypněte sporák a nechejte směs vychladnout, opět za stálého míchání, abyste zabránili tvorbě hrudek. Poté směs smíchejte s pomerančovou šťávou. Studenou smetanu ke šlehání šlehejte cca 30 sekund a přilijte do ní pomerančovou směs, esenci a barvivo. Vše společně vyšlehejte do hladka a výslednou směs přelijte do připravené, uzavíratelné formy. Tu dejte na cca 8 až 10 hodin do mrazáku a po vychlazení máte hotovo. Dobrou chuť!