Povidlové buchty z kynutého těsta - postup přípravy
Tento recept podle Youtube kanálu Vaření s Jančou si oblíbíte pro jeho nenáročnou přípravu a skvělou chuť. Povidlové buchty můžete podávat nejen jako dezert, ale také jako zajímavou sladkou alternativu oběda nebo večeře.
Ingredience
Nejprve droždí rozmíchejte v mléce a nechte jej 10 minut odpočívat. Poté rozpusťte máslo a dejte jej bokem.
Mléko s droždím následně smíchejte ve větší míse s polohrubou moukou, vaječnými žloutky, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, rozpuštěným máslem a solí.
Z ingrediencí uhněťte těsto, posypte jeho povrch trochou mouky, mísu zakryjte čistou utěrkou a těsto nechte kynout na teplém místě 1 hodinu.
Vykynuté těsto vyválejte na pomoučeném vále na plát o výšce 3 cm a rádýlkem jej rozřežte na 26 stejných čtverečků.
Tip: Nemáte-li rádýlko, můžete těsto rozdělit pomocí skleničky nebo hrníčku.
Do středu každého čtverečku položte lžičku povidel a okraje těsta slepte k sobě, čímž získáte měšce, které odkládejte na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou.
Tip: Na plech můžete umístit také pečicí papír, který zabrání přilepení těsta k plechu.
Povrch povidlových buchet potřete trochou oleje a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–45 minut. Upečený dezert nechte vychladnout a buchty podávejte posypané moučkovým cukrem. Ozdobit je můžete lístky čerstvé máty.
Poznámka: Délka pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou