Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Povidlové buchty z kynutého těsta

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Povidlové buchty z kynutého těsta - postup přípravy

Tento recept podle Youtube kanálu Vaření s Jančou si oblíbíte pro jeho nenáročnou přípravu a skvělou chuť. Povidlové buchty můžete podávat nejen jako dezert, ale také jako zajímavou sladkou alternativu oběda nebo večeře.

Ingredience pro:
26 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve droždí rozmíchejte v mléce a nechte jej 10 minut odpočívat. Poté rozpusťte máslo a dejte jej bokem. 

2. KROK

Mléko s droždím následně smíchejte ve větší míse s polohrubou moukou, vaječnými žloutky, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, rozpuštěným máslem a solí.

3. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, posypte jeho povrch trochou mouky, mísu zakryjte čistou utěrkou a těsto nechte kynout na teplém místě 1 hodinu. 

4. KROK

Vykynuté těsto vyválejte na pomoučeném vále na plát o výšce 3 cm a rádýlkem jej rozřežte na 26 stejných čtverečků. 

Tip: Nemáte-li rádýlko, můžete těsto rozdělit pomocí skleničky nebo hrníčku.

5. KROK

Do středu každého čtverečku položte lžičku povidel a okraje těsta slepte k sobě, čímž získáte měšce, které odkládejte na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou.

Tip: Na plech můžete umístit také pečicí papír, který zabrání přilepení těsta k plechu.

6. KROK

Povrch povidlových buchet potřete trochou oleje a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–45 minut. Upečený dezert nechte vychladnout a buchty podávejte posypané moučkovým cukrem. Ozdobit je můžete lístky čerstvé máty.

Poznámka: Délka pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů