Raffaello koláč - postup přípravy
Tento kokosový koláč by se mohl zdát na první pohled suchý, díky speciálnímu postupu po upečení se z něj ale stane král vláčnosti a jemnosti. Vyzkoušejte osvědčený recept paní Kateřiny Sojkové.
Na těsto
Posypka
Mouku důkladně promíchejte s cukrem a práškem do pečiva, přidejte vejce, mléko a rostlinný olej a vypracujte polotekuté těsto.
Připravené těsto vlijte na tukem vymazaný plech, povrch posypejte strouhaným kokosem a moučkovým cukrem a vložte jej do trouby rozehřáté na teplotu 170 °C péct po dobu okolo 20 minut.
Dopečenou buchtu ještě horkou zalijte plnotučnou smetanou. Pokud nemáte smetanu, můžete použít i mléko. Nechte tekutinu nasáknout do buchty, nakrájejte ji na porce a podávejte.