Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rajská polévka s rýží

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rajská polévka s rýží - postup přípravy

Rajčatová polévka je oblíbenou pochoutkou, která má svou tradici po celém světě. Vyzkoušejte ji podle osvědčeného receptu, o který se s námi podělila paní Petra Pospíchalová.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Nakrájejte nadrobno cibuli a nechte ji zpěnit v hrnci na troše rostlinného oleje. Přidejte bobkový list, celé nové koření, černý pepř a sušený tymián. Nechte vše chvilku společně restovat, dokud se koření nerozvoní.

2. KROK

Do hrnce přilijte rajčatový protlak a nechte ho chvilku smažit spolu s cibulkou a kořením, dokud neztratí typickou nakyslost. Poté vše zalijte vodou, případně vývarem a nechte provařit. Následně polévku sceďte přes sítko.

3. KROK

V troše vody nebo polévky rozkvedlejte hladkou mouku a za stálého míchání ji vlijte do hrnce. Vše dobře promíchejte a nechte ještě 10 minut zavařit. Polévku dochuťte cukrem, solí a citrónovou šťávou, přidejte uvařenou rýži nebo tarhoňu a podávejte.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů