Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Řezy s kondenzovaným mlékem a čokoládou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 43 minut

Řezy s kondenzovaným mlékem a čokoládou - postup přípravy

Přemýšlíte-li, co připravit svým blízkým k mlsání, zkuste snadné řezy s kondenzovaným mlékem. Obsahují krém a čokoládu, ingredience, které všichni milují.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte korpus. Do mísy od robota vložte vejce se špetkou soli a začněte se šleháním. 

Poznámka: Začněte šlehat na nižší otáčky a postupně rychlost zvyšujte.

2. KROK

Během šlehání do vajec přidejte cukr a směs šlehejte 5–7 minut. Jakmile vznikne světlá krémová hmota, vmíchejte do ní směs mouky, vanilkového cukru, kakaa a kypřicího prášku do pečiva. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, suché ingredience předem prosejte.

3. KROK

Těsto rozprostřete do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut. 

4. KROK

Tip: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Upečené těsto poznáte tak, že do něj píchnete špejli. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

5. KROK

Upečený korpus z formy vyjměte, sejměte z něj pečicí papír a nechte ho volně chladnout na chladící mřížce. Zatímco korpus chladne, vytvořte krém. 

6. KROK

Tvaroh šlehejte v robotu asi 1 minutu. Po minutě přestaňte šlehat a k tvarohu přidejte zakysanou smetanu s kondenzovaným mlékem. Pokračujte ve šlehání, při nízkých otáčkách, dokud se ingredience zcela nepropojí. 

Poznámka: Smetana musí mít minimálně 20 % tuku.

7. KROK

Okraje vychladlého korpusu zarovnejte a korpus rozřízněte na dvě části, horizontálně. 

Tip: Odřezky korpusu nevyhazujte. Můžete je rozmixovat a použít k posypání dezertu.

8. KROK

První část korpusu potřete polovinou množství krému, který přikryjte druhou polovinou korpusu. Ten potřete zbytkem krému, který naneste i po stranách dezertu. 

9. KROK

Na závěr připravte zdobení. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě a vlijte ji do cukrářského sáčku. Rozpuštěnou čokoládou dezert ozdobte a vložte ho na 30 minut do lednice. 

10. KROK

Tip: Řezy s kondenzovaným mlékem servírujte nakrájené na kousky a ozdobené borůvkami a lístky bazalky. 

11. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

12. KROK

Videopostup krok za krokem

13. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů