Řezy s kondenzovaným mlékem a čokoládou - postup přípravy
Přemýšlíte-li, co připravit svým blízkým k mlsání, zkuste snadné řezy s kondenzovaným mlékem. Obsahují krém a čokoládu, ingredience, které všichni milují.
Korpus
Krém
Zdobení
Nejprve připravte korpus. Do mísy od robota vložte vejce se špetkou soli a začněte se šleháním.
Poznámka: Začněte šlehat na nižší otáčky a postupně rychlost zvyšujte.
Během šlehání do vajec přidejte cukr a směs šlehejte 5–7 minut. Jakmile vznikne světlá krémová hmota, vmíchejte do ní směs mouky, vanilkového cukru, kakaa a kypřicího prášku do pečiva.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, suché ingredience předem prosejte.
Těsto rozprostřete do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut.
Tip: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Upečené těsto poznáte tak, že do něj píchnete špejli. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Upečený korpus z formy vyjměte, sejměte z něj pečicí papír a nechte ho volně chladnout na chladící mřížce. Zatímco korpus chladne, vytvořte krém.
Tvaroh šlehejte v robotu asi 1 minutu. Po minutě přestaňte šlehat a k tvarohu přidejte zakysanou smetanu s kondenzovaným mlékem. Pokračujte ve šlehání, při nízkých otáčkách, dokud se ingredience zcela nepropojí.
Poznámka: Smetana musí mít minimálně 20 % tuku.
Okraje vychladlého korpusu zarovnejte a korpus rozřízněte na dvě části, horizontálně.
Tip: Odřezky korpusu nevyhazujte. Můžete je rozmixovat a použít k posypání dezertu.
První část korpusu potřete polovinou množství krému, který přikryjte druhou polovinou korpusu. Ten potřete zbytkem krému, který naneste i po stranách dezertu.
Na závěr připravte zdobení. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě a vlijte ji do cukrářského sáčku. Rozpuštěnou čokoládou dezert ozdobte a vložte ho na 30 minut do lednice.
Tip: Řezy s kondenzovaným mlékem servírujte nakrájené na kousky a ozdobené borůvkami a lístky bazalky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Цветкова Наталья