Rohlíčky z tvarohového těsta s vanilkou - postup přípravy
Zútulněte svůj domov nádhernou vůní rohlíčků z tvarohového těsta, které se rozplývají na jazyku. Jejich výhodou je snadná příprava jen z několika málo ingrediencí.
Těsto
Náplň
Na posypání
Tvaroh smíchejte se změklým máslem, vanilkovým cukrem a kypřicím práškem do pečiva. Jakmile se ingredience propojí, zapracujte do nich mouku.
Tip: Mouku prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Těsto vložte do sáčku a nechte ho 30 minut odpočívat. Poté ho rozdělte na dvě části, z nichž každou vyválejte na kruhový plát o tloušťce 0,4 cm, který rozdělte na 16 stejných trojúhelníků.
Ve špičce každého trojúhelníku vytvořte dva řezy, těsto posypte 2 lžícemi cukru a každý trojúhelník zarolujte ze širší strany. Rohlíčky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut.
Postup opakujte také u zbytku ingrediencí. Upečené rohlíčky z tvarohového těsta nechte vychladnout a poté je servírujte posypané moučkovým cukrem.
Poznámka: Díky nižší teplotě budou rohlíčky lépe stravitelné.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Yasemin Gotovit

