Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rozlítaný španělský ptáček z hovězího masa

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 37 minut

Rozlítaný španělský ptáček z hovězího masa - postup přípravy

Inspirujte se rychlým a jednoduchým receptem na rozlítaného španělského ptáčka podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Maso je křehké, šťavnaté a má výraznou chuť.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Pro začátek uvařte vejce tak, že je vložíte do vroucí vody a budete je vařit 10 minut. Po této době vejce vyjměte, nechte vychladnout, oloupejte je a nakrájejte je na kousky.

2. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Hovězí maso položte na prkýnko, přikryjte ho sáčkem a jemně ho vyklepejte. Poté ho osolte, opepřete z obou stran a odložte bokem.

Poznámka: Sáček slouží k zabránění ostřikování šťávy z masa po okolí. Zároveň maso chrání před poškozením.

3. KROK

Nakládané okurky nakrájejte na malé kousíčky, vložte je do mísy a přidejte k nim nakrájený špek a uvařená nakrájená vejce. Nakrájejte na kolečka párky a na kousky anglickou slaninu. Obě ingredience přidejte do směsi s okurkami. 

4. KROK

Maso nakrájejte na větší kousky, vložte ho do mísy a pomažte ho plnotučnou hořčicí ze všech stran. Na pánvi rozpalte olej a osmažte na něm cibuli. K cibuli přidejte maso a důkladně ho orestujte. Celý proces potrvá přibližně 7 minut.

5. KROK

Maso posypte tymiánem, směs zamíchejte a přendejte ji do rozpáleného hrnce. Přisypte všechny pokrájené ingredience, které promíchejte s masem, vše zalijte vodou a vařte 20 minut. 

6. KROK

Do hrnce přidejte také mouku rozmíchanou ve vodě pro zahuštění.

Tip: Místo vody můžete maso zalít vývarem. Použít můžete také bujón v kostce nebo vaničce.

7. KROK

Rozlítaného španělského ptáčka můžete podávat s vařenou rýží nebo houskovým knedlíkem. Rýži můžete ozdobit petrželkou.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů