Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá domácí pizza z polotekutého těsta vás překvapí svou chutí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Rychlá domácí pizza z polotekutého těsta vás překvapí svou chutí - postup přípravy

Připravit si domácí pizzu již napadlo nejednoho z nás. Postup je ovšem obvykle poměrně složitý a často trvá déle, než bychom chtěli. Dnešní recept vám poradí, jak připravit domácí pizzu rychle a užít si jejich úžasnou chuť.

Ingredience pro:
12 porcí

Těsto

Na potření

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Připravte si hlubokou mísu, ve které budete připravovat těsto. Kefír smíchejte s jedlou sodou. Přidejte tuto směs do mísy s prosátou moukou. Trochu vše promíchejte. Přidejte sůl, cukr a lehce rozšlehaná vejce. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience nádherně spojily. V této chvíli již máte těsto připravené a můžete přejít k jeho pečení a dodělání pizzy.

2. KROK

Připravte si plech standardní velikosti. Olejem ho dostatečně vymažte, aby se na něj těsto nepřilepilo. Polotekuté těsto přelijte do plechu a rovnoměrně ho rozetřete po celém povrchu plechu pomocí stěrky nebo lžíce. Získáte obdélníkovou pizzu, ze které se pohodlně nají celá rodina. Díky tomu nebudete muset řešit pečení dvou kusů.

3. KROK

Na povrch těsta naneste kečup a majonézu podle toho, co máte rádi. Můžete si pochopitelně připravit i vlastní rajčatovou omáčku na pizzu, která bude chutnat zajisté mnohem lépe než kečup. Množství a použité suroviny přizpůsobte svých chutím. V každém případě omáčku rovnoměrně rozetřete silikonovým štětcem.

4. KROK

Na povrch těsta rozložte suroviny, které máte rádi. Použít můžete nakrájený salám, šunku, rajčata, papriky a další zeleninu. Pizzu pečte po dobu 20-25 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

5. KROK

Pizzu vyndejte z trouby a celý povrch zasypejte nastrouhanou mozzarellou nebo rozložte kolečka z mozzarelly. Pizzu vraťte do trouby na dalších 5-7 minut, dokud se sýr nerozpustí. Pizzu nechte trochu vychladnout, nakrájejte na kousky a podávejte!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů