Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá velikonoční buchta s kandovaným ovocem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 7 minut
čas vaření Vaření: 42 minut

Rychlá velikonoční buchta s kandovaným ovocem - postup přípravy

Ať už hledáte inspiraci na sváteční snídani nebo dezert, s rychlou velikonoční buchtou nešlápnete vedle. Je nadýchaná, plná ovoce a rozplývá se v ústech.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny, do které vešlehejte vanilkový cukr se solí. 

Poznámka: Během šlehání cukr přidávejte po částech.

2. KROK

Do směsi vešlehejte jogurt s rozpuštěným máslem, a jakmile se ingredience propojí, přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte a přidejte ji po částech.

3. KROK

Do těsta vmíchejte nakrájené sušené meruňky s rozinkami a směs vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem, kde ho posypte kandovaným ovocem.

4. KROK

Rychlou velikonoční buchtu pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Po vychladnutí dezert servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Lara vaří

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů