Rychlá velikonoční buchta s kandovaným ovocem - postup přípravy
Ať už hledáte inspiraci na sváteční snídani nebo dezert, s rychlou velikonoční buchtou nešlápnete vedle. Je nadýchaná, plná ovoce a rozplývá se v ústech.
Těsto
Na posypání
Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny, do které vešlehejte vanilkový cukr se solí.
Poznámka: Během šlehání cukr přidávejte po částech.
Do směsi vešlehejte jogurt s rozpuštěným máslem, a jakmile se ingredience propojí, přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte a přidejte ji po částech.
Do těsta vmíchejte nakrájené sušené meruňky s rozinkami a směs vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem, kde ho posypte kandovaným ovocem.
Rychlou velikonoční buchtu pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Po vychladnutí dezert servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lara vaří
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.