Rychlé cuketové řízky s dipem z bílého jogurtu - postup přípravy
Cuketové řízky můžete servírovat jako lehkou a zdravější alternativu k tradičním řízkům z masa. Součástí receptu je lahodný jogurtový dip, který budete milovat.
Ingredience
Dip
Rýži důkladně properte a 15 minut ji vařte v osolené vodě.
Poznámka: Čas vaření je orientační. U přípravy rýže se řiďte pokyny na obalu konkrétního produktu.
Zatímco se rýže vaří, odkrojte z cuket okraje, které nebudete potřebovat, zeleninu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
Uvařenou rýži smíchejte s vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí a cuketou, z které jste předem vymačkali co nejvíce šťávy. K zelenině s rýží přidejte koření a ingredience důkladně zamíchejte.
Do směsi následně vmíchejte mouku a vytvářejte z ní řízky, které smažte v pánvi s rozpáleným olejem, z každé strany, 3–4 minuty.
Tip: Usmažené cuketové řízky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
V misce smíchejte bílý jogurt s prolisovaným česnekem a servírujte ho společně s cuketovými řízky, které do něj namáčejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: asena kuchyně