Rychlé linecké sušenky s malinovým džemem - postup přípravy
Rychlé linecké sušenky s džemem jsou skvělou volbou, když chcete mít na vánočním stole tradiční a chutné cukroví během chvilky. Připravíte je velmi jednoduše.
Těsto
Náplň
Změklé máslo smíchejte s moučkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich vaječný žloutek.
Nyní přidejte mouku a uhněťte hladké těsto, které vyválejte na plát o výšce 0,4 cm. Poté ho vložte na 15 minut do mrazáku.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku, před použitím, prosejte. Těsto válejte přes pečicí papír, díky kterému se nebude lepit na váleček.
Z těsta sejměte pečicí papír a vykrojte z něj kolečka o průměru 4–5 cm, která vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem. Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 12–15 minut, dozlatova.
Z poloviny upečených koleček vykrojte střed a cukroví nechte vychladnout na chladící mřížce. Mezitím vložte malinový džem do cukrářského sáčku, pomocí kterého pokryjte nevykrojená kolečka, která přikryjte těmi vykrojenými.
Rychlé linecké sušenky servírujte ke kávě nebo čaji.
Tip: Cukroví můžete podávat posypané moučkovým cukrem, který jim dodá slavnostnější vzhled.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nejlepší jídlo zde