Rychlé plněné bramborové knedlíky s uzeným masem - postup přípravy
Pokud hledáte recept na poctivou českou klasiku, vyzkoušejte tyto plněné bramborové knedlíky s uzeným masem, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Servírovat je můžete s červeným nebo bílým zelím.
Na náplň
Na bramborové knedlíky
Na zelí
Uzené maso nakrájejte na drobné kostičky a poté ho orestujte na oleji. Následně do něj přidejte sójovou omáčku a nadrobno nakrájený česnek.
Vše společně promíchejte a směs restujte další minutu. Poté ji nechte zcela vychladnout. Mezitím oloupejte uvařené brambory a nastrouhejte je na jemném struhadle.
Do brambor přidejte hrubou mouku, sůl a vejce. Následně vypracujte hladké nelepivé těsto, které následně rozdělte na 16 kusů.
Z každého kusu vytvořte placku, naplňte ji uzeným masem a poté ji zabalte do kuličky. Do hrnce nalijte dostatečné množství vody, osolte ji a přiveďte k varu.
Bramborové knedlíky vložte do vroucí vody a vařte je přibližně 15 minut. Mezitím oloupejte cibuli, nakrájejte ji na drobné kostičky a orestujte ji na oleji.
Cibuli zaprašte moukou a směs minutu restujte. Poté k ní přidejte nakrájené zelí, lehce ho podlijte vodou a vařte ho do změknutí.
Měkké zelí dochuťte cukrem a octem. Poté ho naservírujte na talíř společně s bramborovými knedlíky a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem