Rychlé skořicové rohlíčky s vanilkou - postup přípravy
Skořicové rohlíčky se rozplývají na jazyku a jsou snadné na přípravu. Provoňte svůj domov tradičním vánočním cukrovím, které vykouzlí jedinečnou atmosféru.
Těsto
Na posypání
Změklé máslo smíchejte s moučkovým cukrem, skořicí, solí a vanilkovým cukrem. Poté, co se ingredience propojí, do nich míchejte kukuřičný škrob s olejem.
Do směsi vmíchejte mouku a uhněťte těsto, z kterého odebírejte malé kousky, z kterých vytvarujte rohlíčky.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku, před použitím, prosejte.
Kousky těsta odkládejte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut.
Po upečení nechte cukroví 5–10 minut volně chladnout a poté ho posypte směsí moučkového cukru se skořicí.
Tip: Skořicové rohlíčky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na tmavém a suché místě. Díky tomu vám dlouho vydrží.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Natasha Shakinko