Rychlý holandský salát s majonézou a vejci - postup přípravy
Pokud vás čeká příprava silvestrovské party, vyzkoušejte recept podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Rychlý holandský salát s majonézou a vejci se hodí především na chlebíčky, které po namazání stačí jen ozdobit šunkou, zeleninou nebo čerstvými bylinkami.
Ingredience
Vejce vložte ho hrnce s vodou. Poté je přiveďte k varu a vařte je 10 minut. Vodu slijte a nechte je zcela vychladnout.
Uvařená vejce natvrdo oloupejte a nakrájejte je na kostičky nebo pomocí kráječe. Šunku společně se sýrem nakrájejte na tenké plátky a přendejte je do mísy.
Do mísy přidejte nakrájená vejce, citronovou šťávu, majonézu, sůl, mletý pepř, cukr, worcesterovou omáčku a vše velmi důkladně promíchejte.
Hotový salát ozdobte čerstvým libečkem, pažitkou nebo petrželkou. Můžete ho ihned servírovat, lépe však bude chutnat, když ho necháte odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem