Rychlý mřížkovaný tvarohový koláč - postup přípravy
Výborný koláč jde udělat z jednoduchého litého těsta. Připravená náplň se na něj nanese do tvaru mřížky, dodá mu to i velmi zajímavý vzhled.
Na těsto
Na náplň
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a sůl a vyšlehejte do pěny. Poté přilijte olej, mléko a vanilkový cukr a promíchejte. Nakonec přidejte mouku a prášek do pečiva a míchejte, dokud se nevytvoří tekuté těsto. Nalijte ho na plech o rozměrech 22×22 cm vyložený pečicím papírem.
Do misky dejte tvaroh nebo krémový sýr, přidejte vejce, cukr, vanilkový cukr a kukuřičný škrob. Vše rozmixujte tyčovým mixérem. Dejte směs do cukrářského sáčku a s jeho pomocí z ní naneste na těsto mřížku. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč po dobu zhruba 30 až 35 minut. Před podáváním ho posypejte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.