Rychlý třešňový koláč s drobenkou - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na ten nejlepší třešňový koláč s drobenkou, pak rozhodně vyzkoušejte tento recept. Podávat ho můžete samotný nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Na těsto
Na náplň
Do mísy nasypte hladkou mouku, přisypte do ní kypřicí prášek do pečiva, sůl a cukr. Poté směs lehce promíchejte a přidejte do ní změklé máslo.
Směs lehce promíchejte, do mísy rozklepněte vejce a vytvořte hladké nelepivé těsto. Poté 1/3 těsta odkrojte a oba vniklé kusy zabalte do potravinářské fólie nebo sáčku.
Menší část vložte do mrazáku a zbytek dejte do lednice na alespoň 30 minut. Mezitím omyjte třešně a zbavte je pecek.
Větší část těsta vyjměte z lednice a pomocí prstů ho rozprostřete po celém dnu formy o průměru 24 cm včetně okrajů. Poté do něj nasypte vypeckované třešně.
Třešně posypte rovnoměrně cukrem a škrobem. Poté vyjměte z mrazáku zbytek těsta, nastrouhejte ho na hrubém struhadle a vzniklou drobenku nasypte na koláč.
Třešňový koláč přendejte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte ho 30–40 minut. Poté ho vyjměte a nechte ho zcela vychladnout.
Třešňový koláč nakrájejte na kousky a můžete ho servírovat. Podávejte ho samotný nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вика-Простые Рецепты