Sádlové rohlíky zadělávané pivem - postup přípravy
Pokud těsto na rohlíky zaděláte tak, že místo vody použijete pivo a místo tuku sádlo, dostanete skvělé chutné pečivo. Recept nám poskytla paní Renata Adámková.
Ingredience
Na potření
Smíchejte v zadělávací míse oba druhy mouky, pivo, droždí, sádlo, cukr a sůl a vypracujte hladké a nelepivé těsto. Mísu s těstem přikryjte a nechte ho asi hodinu kynout.
Těsto vyklopte na mírně pomoučněný vál a rozdělte na 12 částí. Každou vyválejte natenko a stočte ji do tvaru rohlíku. Rohlíky dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte hodinu kynout.
Rozmíchejte mléko s trochou soli a rohlíky jím potřete. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 220 °C, stáhněte teplotu na 180 °C a pečte rohlíky asi 12 minut (v závislosti na vlastnostech vaší trouby). Po upečení musí být zlatavé.
Pokud máte svůj oblíbený rodinný recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Recepty našich babiček.