Salát z kuřecích jatýrek - postup přípravy
Léto je jako stvořené pro nejrůznější druhy zeleninových, těstovinových či masových salátů. Při horkých letních teplotách nemíváme většinou příliš chuť na těžké a teplé pokrmy, naše tělo ale stále vyžaduje přísun výživných látek bez ohledu na počasí. Pro doplnění dávky vitaminu A a dalších cenných látek vám proto doporučujeme docela neobvyklý, ale o to chutnější salát z restovaných kuřecích jatýrek, který se vám určitě trefí do chuti.
Ingredience
Návod na přípravu:
Mrkev očistěte a omyjte a nakrájejte na proužky nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli oloupejte a nasekejte ji na kostičky. Na kamnech rozpalte pánev s trochou olivového oleje a vhoďte do ní cibuli s mrkví orestovat.
Kuřecí játra umyjte a dobře osušte papírovými utěrkami. Vložte je do hrnce se studenou vodou, přidejte trochu soli, bobkový list a černý pepř a vařte na mírném ohni asi 30 minut doměkka. Během vaření průběžně odstraňujte z hladiny vody v hrnci pěnu, která se zde začne srážet. Uvařená játra slijte a nechejte vychladnout.
Mezitím si uvařte natvrdo čtyři vajíčka (trvá to 7 až 10 minut). Zchlaďte je studenou vodou, oloupejte a kráječem nakrájejte na kostičky. Vhoďte vajíčka do vhodné hluboké mísy.
Nakládané okurky nakrájejte na kostičky a přidejte je do mísy k vajíčkům spolu s kukuřicí a fazolemi, orestovanou cibulkou a mrkví a na kostičky pokrájenými játry.
Pokud chcete, můžete játra před přidáním do salátu ještě orestovat na pánvi s trochou oleje. Získají tak lepší chuť.
Nakonec salátovou směs dochuťte jogurtem či smetanou, případně i lžící majonézy. Promíchejte, podle chuti přidejte sůl a pepř a nechte ještě více vychladit v lednici.
Dobrou chuť.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.