Šátečky s tvarohem a vanilkou - postup přípravy
Provoňte svůj domov elegantním dezertem s jemnou a nadýchanou náplní. Šátečky s tvarohem jsou křupavé, rozplývají se na jazyku a jejich příprava je rychlá a snadná.
Těsto
Náplň
Na potření a vymazání
Máslo vyšlehejte s klasickým cukrem dohladka. Do směsi vešlehejte vejce, a jakmile se ingredience propojí, také zakysanou smetanu.
V samostatné míse smíchejte mouku s jedlou sodou, špetkou soli a vanilkovým cukrem.
Tip: Mouku předem prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Suché ingredience smíchejte s vyšlehanou směsí a vytvořte těsto, které vložte do sáčku a na 15 minut do lednice.
Poznámka: Díky chladu získá těsto hutnější konzistenci a bude se vám s ním lépe pracovat.
Mezitím připravte náplň. Tvaroh smíchejte s moučkovým cukrem, škrobem a vaječným bílkem. Náplň odložte bokem a vychlazené těsto rozdělte na dvě části.
První z nich vyválejte na plát o tloušťce 0,4 cm, z kterého vykrojte kolečka o průměru dlaně. Do středu každého kolečka aplikujte pruh náplně, kterou okraji těsta zakryjte.
Tip: Při tvarování šátečků se nechte vést postupem níže ve videu.
Šátečky s tvarohem vyskládejte na plech, vymazaný olejem, potřete je směsí rozšlehaného vaječného žloutku s vodou a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 17 minut, dozlatova.
Dezert servírujte posypaný moučkovým cukrem, a to až poté, co vychladne. Díky nižší teplotě bude lépe stravitelný.
Tip: Aby šátečky nevysychaly, uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ильинское Застолье


